Crónica de la Vaga General del 14N

La Vaga General del 14-N, convocada per CCOO i UGT, es va celebrar a tot el país,  coincidint amb la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES) en molts països de la U.E.

A Catalunya aquesta va ser seguida ampliament per la ciutadania, sent la manifestació de Barcelona, una de les més concorregudes que recorden els sindicats.

Sota la pancarta comuna de SindicArt, l’AADPC conjuntament amb les deferents associacions professionals de l’espectacle que conformen aquesta organització, es va manifestar a l’encreuament dels carrers Passeig de Gràcia amb Aragó. Més que una manifestació, la trobada es va convertir en una concentració, ja que no es poguè avançar pel col·lapse d’assistents. “La cultura no és un luxe” va ser el lema de les pancartes que portaren un gran nombre d’afiliats de les diferents entitats del sector.

L’actor Quim Masferrer i en Manel Barceló, associats de l’AADPC que es trobaven a la capçalera de la manifestació, foren els encarregats de llegir el manifest de la cultura de CCOO i UGT. A posteriori en Xevi Dorca, secretari general de SindicArt, va llegir el nostre comunicat que es feia ressó de les dificultats per les quals atravessa el sector.

A Barcelona el Liceu, el TNC, el Teatre Lliure, els teatres del Grup Focus (Goya, Villarroel i Romea), cinemes com els Verdi i els Alexandra, i la Filmoteca i diverses sales de concerts van tancar portes amb motiu de la Vaga General, que va tenir un seguiment majoritari en el sector cultural. Pel que fa als audiovisuals l’activitat fou escassa i pararen la majoria de sèries i rodatges.

A Espanya, el seguiment va ser alt, molt més enllà del que s’havia anunciat per part de la patronal CEOE i fonts del govern. En 110 grans ciutats de l’estat les manifestacions van ser també àmpliament seguides pels ciutadans i, allà on hi ha col · lectius de treballadors / es de l’espectacle, van ser també nodrides les representacions dels nostres companys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s