L’AADPC subscriu la “Declaració de Catalunya per la Cultura” promoguda pel Cercle de Cultura

 

La Declaració de Catalunya per la Cultura són les línies vermelles de la cultura a Catalunya, un acord marc entre les forces polítiques catalanes i els sectors
de la cultura per assegurar el futur del sistema cultural català.

El Cercle de Cultura vol consens entre les diferents formacions polítiques abans de les eleccions. Aquesta entitat ha elaborat un document, que subscriuen  representants dels principals sectors culturals, des de la Unió de Músics, fins l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, passant per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya o l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, en què presenta deu punts que considera imprescindibles per assegurar el futur del sistema cultural català.

Entre aquestes “línies vermelles”, com les anomena el Cercle de Cultura, destaca una llei de mecenatge “homologable a les existents en diversos països europeus” i “un marc jurídic específic per a la cultura que asseguri una correcta separació de les activitats culturals realitzades sense afany de lucre, d’aquelles que tenen vocació empresarial”. El Cercle de Cultura també reivindica una reducció de taxes fiscals que “afectin negativament al consum cultural i de manera especial l’IVA al 21% actualment vigent per la major part del sector”.

Una altra petició és que les forces polítiques es comprometin a elaborar amb “la màxima celeritat un pla nacional que promogui i faciliti l’exportació de continguts culturals fora del territori català”. Amb aquest objectiu demanen que es crei un programa interdepartamental estable entre els Departaments d’Empresa i Ocupació i Cultura.

El Cercle de Cultura preveu formalitzar l’acord el divendres 23 de novembre amb el conjunt de representants de les associacions culturals adherides, juntament amb els representants de les formacions polítiques i, de manera explícita, als seus caps de llista.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s