III Cicle de Lectures Dramatitzades de l’AADPC 2015

LD2015 

III CICLE DE LECTURES DRAMATITZADES 2015

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Fundación AISGE i Fundació Romea engeguen un nou Cicle, concretament el tercer, de Lectures Dramatitzades durant el 2015 resultat de crear sinergies entre les entitats i unir esforços i recursos per a dinamitzar el sector.

LES PROPOSTES SELECCIONADES

Aquest 2015 estan programades un seguit de quatre lectures, amb l’objectiu de potenciar la contractació de les propostes presentades i oferir la possibilitat de donar feina als associats. D’un total de 30 obres presentades, la comissió artística formada per representants de les tres entitats organitzadores, n’ha escollit quatre: Altres ciutats del desert, de Jon Robin Baitz ( contemporani internacional) dirigida per la Victòria Pagès, Cinc vares de terra, de Ruth Vilar ( contemporani català) dirigida per la mateixa Ruth Vilar, El temps, de Lluïsa Cunillé ( contemporani català) dirigida per lAlbert Prat i Alpenstock, de Rémi de Vos ( contemporani internacional) dirigida pel Ricard Soler i Mallol.

OBJECTIUS DE LES LECTURES DRAMATITZADES

Les lectures tenen com a objectiu donar feina al sector, servir d’aparador per incrementant les possibilitats de contractació dels associats i a més proporcionar un material gràfic que l’actor i el director pugui emprar per ampliar el seu currículum i promocionar el seu projecte.

El Cicle a més, ha esdevingut una plataforma de llançament de projectes dels associats d’AISGE i l’AADPC. Un cas exemplar és Penso en Yu, l’obra de Carole Fréchette dirigida per Imma Colomer i llegida durant el II Cicle de Lectures 2014, que enguany ha aconseguit ser representada a la Sala Beckett dins el Festival Grec 2015, assolint així un dels propòsits del cicle, la comercialització del projecte.

Les lectures dramatitzades de l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea s’han convertit en un gran èxit d’assistència, de qualitat de projectes i de reconeixement del sector.

XERRADES POST-LECTURA

Com a novetat de l’edició d’enguany destaquem la realització d’una sèrie de “xerrades post-lectura” amb els directors i l’equip artístic de les peces llegides per tractar les temàtiques aparegudes amb la voluntat d’eliminar barreres entre creadors i públic de manera distesa.

Aquests “col·loquis informals” estan emmarcats dins les “Accions Entreacte”, que porta a terme la revista d’arts escèniques i audiovisuals per a promoure i donar visibilitat a la publicació, i estaran conduits per Carme Tierz, directora de la revista.

Les xerrades es duran a terme un cop finalitzada la lectura al mateix espai i tindran una duració de 45 minuts aproximadament.

Deixa un comentari