L’AADPC signa un acord amb el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

CIMG1189

El conveni, que assenta les bases per col·laborar en el foment de les oportunitats de reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat, culmina la col·laboració establerta durant els últims anys entre l’ AADPC i diversos centres penitenciaris de Catalunya.

El president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Àlex Casanovas, i la directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Elisabeth Abad, han signat avui un acord de col·laboració per dur a terme activitats dirigides al foment de l’ocupació i la formació professional de les persones adultes i joves privades de llibertat.

En virtut de l’acord, el CIRE, empresa pública del Departament de Justícia dedicada a promoure la reinserció dels presos mitjançant la formació en oficis i el treball penitenciari, i l’AADPC, es comprometen a desenvolupar, amb el suport dels docents implicats, un pla formatiu de reinserció en l’àmbit escènic-teatral i els serveis de coordinació objecte del present acord així com a implementar-lo.

El conveni també contempla la possibilitat de planificar i desenvolupar activitats de difusió i reunions amb les empreses col·laboradores del CIRE, per tal de donar a conèixer la proposta formativa especialitzada en arts escèniques, adequada als destinataris de l’acord.

Els destinataris de les actuacions que es despleguin arran del conveni seran, per un costat membres associats de l’AADPC que podran exercir la docència en centres penitenciaris de Catalunya, i per l’altre persones sotmeses a mesures penals que depenen de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

AADPC, una associació amb trajectòria en l’àmbit social

L’AADPC,  organisme de caràcter sindical, autogestor i autònom, que agrupa els actors i directors professionals de Catalunya, té com a una de les seves finalitats principals promoure i fomentar activitats derivades de la professió, enteses com a bé públic de cultura al servei del poble. Per això en els darrers anys l’entitat ha promogut el treball en l’àmbit social posant èmfasi en el teatre concebut com a eina educativa, que en aquest acord concret, pot ser usat per a interioritzar una sèrie de coneixements a les persones privades de llibertat que ajudaran en la seva participació progressiva a la societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s