El Premi BBVA de Teatre 2015 recau sobre La Caputxeta Galàctica de la companyia Insectotròpics

ImageConverter

L’espectacle de la companyia Insectotròpics La Caputxeta Galàctica ha guanyat el 15è Premi BBVA de Teatre. El premi, que es va atorgar ahir a la nit al teatre l’Atlàntida de Vic, consisteix en una gira de quatre representacions en diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. El jurat, format per membres de l’AADPC, també ha concedit els premis al millor actor, Ton Gras per MedeaMaterialMedea, i a la millor actriu a Mònica Glaenzel per l’espectacle M.A.R.I.L.U.L.A.

Ahir es van fer entrega dels Premis BBVA de Teatre 2015, convocats per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, amb la col·laboració i participació dels representants de l’AADPC i personalitats del món de les arts escèniques.

La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics ha estat el guanyador del Premi al millor espectacle. L’obra combina l’art multimèdia amb el teatre, la música i la pintura, i ofereix una visió singular del conte. El jurat l’ha premiat “per ser un espectacle innovador i arriscat, amb una intel·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l’espai visual i sonor.”

El jurat de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat format pels actors associats Pep Ferrer, Pep Pla i l’actriu Amàlia Sancho membre de la junta de l’AADPC; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el director del certamen, Joan Roura.

Com a novetat d’enguany l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ha concedit els premis a millor actriu i millor actor de les obres finalistes. Els encarregats d’atorgar-los, han estat el president de l’entitat, Àlex Casanovas, a l’actriu Mònica Glaenzel protagonista en solitari de l’espectacle M.A.R.I.L.U.L.A, i Jordi Boixaderas, vicepresident, a l’actor Ton Gras de l’espectacle MedeaMaterialMedea.

A més d’aquest guardons, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l’actor associat de l’AADPC Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional. I, per altra banda, també s‘ha dedicat un reconeixement al Centre de Normalització Lingüística d’Osona per utilitzar el teatre com a eina d’integració social.

La gala de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, ha comptat amb les actuacions del cantant Guillem Roma i de Circ Pistolet, companyia guanyadora del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s