Feliç Dia Mundial del Teatre 2015! Vídeo-Manifest Col.ectiu de l’AADPC. Ho celebres amb nosaltres?

DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2015

El dia 27 de març és el Dia Mundial del Teatre, establert des de 1961 per l’International Theatre Institute, organització internacional sense ànim de lucre sota el paraigües de la UNESCO.

Diversos esdeveniments teatrals nacionals i internacionals són organitzats per commemorar aquesta diada. Una de les accions més importants que promou l’International Theatre Institute per aquest dia és la circulació del Manifest del Dia Mundial del Teatre, a través del qual una figura rellevant del sector a nivell internacional comparteix les seves reflexions sobre teatre i sobre la cultura de la pau.

Enguany, el director de teatre polonès, Krzysztof Warlikowski ha estat l’escollit per fer-lo (Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre 2015)

En l’àmbit català, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ha volgut concentrar en el Vídeo-Manifest col·lectiu que ha realitzat, totes les reivindicacions dels professionals davant l’ofec que el sector està patint a causa de les polítiques culturals i fiscals del Govern central, i la precarietat amb què han de desenvolupar la seva tasca els professionals de les arts escèniques.

FotoVideoManifestOrdenat

PRESENTACIÓ DEL VÍDEO-MANIFEST de l’AADPC

Cada any l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya demana a una personalitat destacada del món de les arts escèniques l’elaboració d’un manifest per commemorar el Dia Mundial del Teatre. Enguany però, s’ha cregut oportú demanar l’escrit a diversos professionals del sector, que s’han dirigit a la ciutadania articulant les seves demandes de forma col·lectiva.

Amb l’enregistrament del manifest en format vídeo, on apareixen cares conegudes i no tan conegudes d’associats de la pròpia entitat, es busca la màxima difusió del missatge per tal que arribi directament a la societat. Aquest nou format permet difondre el missatge del sector més enllà de les seves fronteres i circular lliurement per les xarxes.

Aquesta peça audiovisual ha estat realitzada i produïda per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i escrita conjuntament  amb més de 55 Companyies Independents i Professionals Individuals de Teatre d’arreu de Catalunya.

Participants per ordre d’aparició:

MÍRIAM ISCLA, ARNAU MARÍN, IMMA COLOMER, ÀLEX CASANOVAS, MARTÍ SALVAT, BLANCA GARCIA LLADÓ, GUILLEM ALBÀ, ARNAU PUIG, ALBERTO DÍAZ, MARTÍN CURLETTO, ANNA BERTRAN, ADOLF BAQUÉS, ESTER BARTOMEU, JORDI BOIXADERAS, ESTEL SOLÉ, ENRIC MAJÓ, NAUSICAA BONNIN, PERE ANGLAS, JAUME COSTA, ROSER DE CASTRO, MINGO RÀFOLS, MONTSERRAT CARULLA, RICARD FARRÉ, FINA RIUS, JAMES PHILLIPS, MERCÈ MARTINEZ, PAU ROCA, AMÀLIA SANCHO, CARME SANSA, VICKY LUENGO, CAROL MUAKUKU i LLUÍS PASQUAL.

Producció: AADPC i URCO

Realització: ENRIC CAMBRAY

 

FELIÇ DIA MUNDIAL DEL TEATRE A TOTHOM!

Un pensament sobre “Feliç Dia Mundial del Teatre 2015! Vídeo-Manifest Col.ectiu de l’AADPC. Ho celebres amb nosaltres?

  1. Retroenllaç: El Dia Mundial Del Teatre ben hiperactiu! | hiperactivicat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s