La 34a edició de Fira Tàrrega aposta per la creació contemporània i la internacionalització

cacheImage

La fira, que tindrà lloc de l’11 al 14 de setembre, comptarà amb 81 propostes de teatre, dansa, circ i música.

Ahir es va presentar la programació de Fira Tàrrega 2014 que, entre espectacles de carrer i de sala, comptarà amb 81 propostes: 52 al programa oficial, de les quals 26 són estrenes absolutes, i 29 al programa empresa de FiraTàrrega. Hi participaran 80 companyies, 37 procedents de Catalunya, 22 de la resta de l’estat i 21 d’internacionals, que vénen de Mèxic, Eslovàquia, República Txeca, Hongria, Polònia, Argentina, Bèlgica, Itàlia, França i Gran Bretanya. 

Pel que fa al Programa Oficial, està compost de 51 companyies i 52 espectacles, dels quals 26 espectacles són estrena, el que representa el 50% de la programació oficial. 38 espectacles (73%) són de teatre de carrer, mentre que la resta, 14 espectacles (27%), són de sala. Pel que fa als públics, una tercera part de la programació oficial està dirigida a adults, mentre que la resta, 36 espectacles,  són aptes per a tots els públics.

FiraTàrrega enguany aposta per una creació d’autor, compromesa, inclusiva i transnacional, i dóna suport a propostes amb un accent marcadament personal, amb el seu Programa de Suport a la Creació, del qual en resulta una part important de la programació oficial. 13 de les companyies que estrenen els dies de la Fira han comptat amb l’acompanyament i la participació en la producció de FiraTàrrega, entre elles els nostres associats de LaMinimaL, que presenten l’espectacle “La supervivencia de las luciérnagas” i que l’any passat van ser a fira sota l’aixopluc del nostre estand-paraigua.

Aquesta 34a edició compta amb més activitats professionals, més delegacions participants i més trobades, activitats i presentacions per facilitar la promoció i el contacte de companyies i professionals. A la Llotja s’han programat 30 presentacions de companyies, entitats, xarxes, i projectes. Dins aquest atapeït programa, el divendres 12 de setembre a les 12:30h, l’AADPC farà una presentació dels professionals associats que participaran a la llotja i els serveis que ofereix l’entitat . I dissabte 13 organitza, conjuntament amb Fira, una “Roda de negocis” per tal que els socis puguin vendre projectes escènics propis a programadors d’arreu.

A més, aquesta edició destaca per la participació de professionals internacionals que per primera vegada acudeixen a una trobada de xarxes d’arreu del món. Un intercanvi amb associacions i xarxes catalanes i espanyoles, entre les quals l’AADPC és present, que té com a objectiu d’obrir portes per a la promoció de les companyies artístiques de l’Estat a nous mercats internacionals. Entre les entitats estrangeres participants destaquen APAA, (Nova York), el Performing Arts Market de Yokohana (Japó), el Golden Mask Festival i la Unió de teatres, (Rússia), els mercats i xarxes principals de Llatinoamèrica (Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Uruguai, Brasil).

Tota la programació de FiraTàrrega 2014 prement AQUÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s