“Accions Entreacte”, una nova iniciativa de la Revista que edita l’AADPC

3f6beb4ab529bb7b00ce1447aa996693_XL

“ACCIONS ENTREACTE” és una iniciativa de l’AADPC oberta a tots els artistes, creadors i agents del sector de les arts escèniques i audiovisuals. Neix amb la voluntat de ser un lloc de trobada on hi tinguin cabuda la reflexió, la reivindicació i el debat per donar veu i més visibilitat al sector. Està previst fer accions amb diferents formats -presentacions, debats, tertúlies post funció, actuacions, etc.- i fer-ho en diferents espais, com ara sales culturals, teatres o biblioteques. La intenció és difondre la situació del sector i que el seu ressò arribi a la societat a través dels mitjans més generalistes.

La primera “ACCIÓ ENTREACTE” és la taula rodona «Teatre en temps difícils. L’hora dels artistes». L’objectiu és difondre la difícil situació a la qual han de fer front els actors i actrius teatrals per desenvolupar una activitat professional digna i convenientment remunerada.

El cas Llibert, denunciat per la seva autora i protagonista, Gemma Brió, ha estat el detonant d’un debat que es nodreix, també, de la creació de la Jove Companyia ITNC —formada per postgraduats de l’Institut del Teatre i becada amb 420 euros—, l’aparició de sales de petit format —que, indirectament, fomenten l’amateurització del sector—, o l’aplicació de la taquilla inversa i altres fórmules orientades a atraure públic als teatres —, sense tenir en compte les conseqüències que puguin tenir en els professionals que hi actuen, que es repartiran la recaptació amb la sala, amb la qual cosa amb prou feines podran cobrir les despeses de producció—.

Encara que, aparentment, l’èxit de crítica i públic d’una obra teatral ha d’anar de la mà de la rendibilitat del producte escènic, últimament aquest binomi no es produeix. Per aquesta raó, Entreacte proposa asseure a la mateixa taula diferents professionals per a que expliquin al públic les circumstàncies en què treballen, i mostrin si és o no possible viure del teatre i, per extensió, de la cultura.

L’actriu Estel Solé i els actors Iván Morales, Arnau Marín,  Pep Cruz i Mingo Ràfols seran els components de la taula, moderada per la periodista i directora d’Entreacte, Carme Tierz. També s’han convidat agents culturals i periodistes especialitzats a fi que aportin noves perspectives al debat.

Si voleu informació adicional de la taula cliqueu el següent enllaç: Dossiertaula

Podeu participar amb la vostra assistència a l’acte prement AQUÍ o en directe a través de Twitter amb el hastag #accionsEntreacte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s