Ampliació de la comissió de doblatge de l’AADPC. Participa-hi!

AADPC Comunicat

L’AADPC va acordar, en Junta Executiva, ampliar l’actual comissió de doblatge, per donar-li l’impuls necessari que requereixen les circumstàncies del moment. Aquesta iniciativa cerca la participació activa, i la implicació dels professionals de Doblatge associats a l’AADPC per contribuir a millorar la feina, tant individual com col·lectiva.

La comissió busca treballar en cinc branques diferents:

  • Negociació Col·lectiva: L’AADPC va negociar el I i el II Conveni Col·lectiu de Doblatge (branca artística) a Catalunya, i la comissió intenta negociar un nou conveni, a partir de propostes consensuades en assemblees, i traslladant-les a la patronal amb l’objectiu d’aconseguir la signatura del III Conveni Col·lectiu. Juntament amb altres entitats de la part social, l’AADPC ha demanat la mediació davant el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya per desbloquejar les actuals negociacions. L’objectiu final d’aquesta àrea l’obtenció d’un nou Conveni sobre la base de les necessitats que requereix i demanda el sector.
  • Cessions de drets: Aquesta àrea de treball vol aprofundir en els contractes de cessió de drets de la propietat intel·lectual dels actors, directors i adaptadors/ajustadors, així com en els contractes de confidencialitat que alguns estudis de doblatge de Catalunya imposen als actors i directors que doblen i/o dirigeixen el doblatge d’una obra audiovisual. Els models de contracte que s’usen en aquest sector sovint contenen normativa anglosaxona que no s’ajusta a la legalitat aplicable al nostre territori.
  • Formació: el doblatge és un sector que, en defensa de la qualitat artística de la seva labor, necessita preparar un pla formatiu i acadèmic homologable alhora que ha d’establir ponts amb els sectors universitaris i el departament d’ensenyament. Per aconseguir aquests objectius, aquesta comissió busca associats que tinguin experiència en la docència del doblatge.
  • Doblatge en Català: Darrerament s’ha debilitat el Servei Català del Doblatge, així com també la Llei del Cinema, que ha patit una contrareforma important. Aquesta àrea ha de treballar per impulsar actuacions en benefici, no només del doblatge,sinó també del català com a eina de normalització lingüística.
  • Relacions amb tercers: Aquest àmbit sorgeix per donar més visibilitat al doblatge, participant i creant sinergies amb altres col·lectius afins (productores, televisions, estudis, distribuïdores, entitats/associacions del sector audiovisual, estaments i/o institucions públiques). Cal tenir més presència i posar de relleu els aspectes artístics del sector del doblatge.

Per adreçar les vostres opinions, interessos i voluntat de participació, així com la proposta d’altres temes, adreceu-vos al següent correu electrònic de l’AADPC: sindical@aadpc.cat.

Secretaria d’Acció Sindical AADPC

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s