Trobades informals de l’AADPC: cap a un conveni col•lectiu estatal d’actors de publicitat?

serveis (mailing)

A través del seu representant, Jaume Costa, l’Àrea Sindical de l’AADPC va impulsar l’any 2013 unes trobades informals pels associats i gent del sector, on canalitzar els assumptes que més preocupen a la professió: espais oberts on expressar inquietuds i fer suggeriments, una eina interactiva de debat, reflexió i acció que aquest 2014, a més, han tingut continuïtat.

Fins a l’actualitat s’han organitzat tres trobades de temàtiques ben diverses: la primera girava entorn les Companyies i sales de petit format; la segona, sobre les Col·laboracions no remunerades en curtmetratges i audiovisuals; i la tercera, celebrada ja el 2014, en relació a com operen Els actors en el món de la publicitat.

Aquesta darrera trobada sobre publicitat va donar claus per a la negociació d’un nou conveni.

A la trobada on van assistir 15 actors i actrius, es va posar damunt la taula el modus operandi habitual d’agències i productores, així com també es va manifestar la necessitat de regular aquest sector per tal de combatre l’espiral d’irregularitats que l’afecten: caiguda lliure de tarifes sense mínims econòmics; paquets “forfait” amb tot inclòs (salari, retribució per cessió drets d’imatge, callbacks i proves de vestuari); cessions de drets abusives o inexistents en alguns casos; pagament dels drets a 90 dies, etc.

El parer dels assistents va ser unànime en que s’ha d’aconseguir alguna regulació que garanteixi uns mínims, així com buscar formules que tendeixin a homogeneïtzar maneres de treballar entre totes les agencies i productores; i una conclusió també unànime: que l’escenari ideal seria aconseguir per aquest sector un conveni col·lectiu.

Arran d’aquesta trobada, i com a novetat, us informem que posats en contacte amb CONARTE, la Confederació estatal d’organitzacions sindicals d’artistes a la qual pertanyem, els nostres representants de l’Àrea Sindical han passat a formar part de la comissió de treball per un nou Conveni col·lectiu estatal d’actors de publicitat. La Mesa Negociadora d’aquest nou conveni, impulsat per l’AMAE i la mateixa CONARTE, serà constituïda en breu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s