Posicionament de l’AADPC vers la Jove Companyia ITNC

AADPC Comunicat

Us fem arribar a través de les xarxes socials, un comunicat difós amb anterioritat a tots els nostres associats via butlletí del mes de març. Aquest es vol fer públic per tal de posar de manifest la nostra posició davant aquest tipus de pràctiques i per generar un debat obert i constructiu en el qual tots puguem dir la nostra.

POSICIONAMENT DE LA JUNTA DAVANT LA JOVE COMPANYIA ITNC

L’AADPC, des de fa un temps, ha estat fent un seguiment del projecte Jove Companyia ITNC,  impulsat per l’Institut del Teatre i becat amb 420 €, dirigit a postgraduats de les quatre ultimes promocions i amb la col·laboració del TNC.

En reunions mantingudes amb les dues institucions, i després de comprovar la documentació  i les bases de la beca, s’ha demanat la revisió d’aquests contractes per tal de solucionar aspectes que des de el criteri de la nostre assessoria jurídica podrien estar en contradicció amb les pròpies bases legals en que s’empara el projecte. Per altre banda, i després d’haver mantingut reunions amb diversos interlocutors, també se’n pot desprendre que la fase pedagògica i formativa del projecte potser no ha rebut prou atenció, o tanmateix no s’ha ajustat suficientment als objectius que s’havien marcat. Per tant, l’AADPC seguirà insistint perquè des de l’IT es corregeixin els aspectes tècnics corresponents però també – si cal- suggerint millores en el seu desenvolupament pedagògic.

Un cop dit això, i deixant de banda qüestions jurídiques, l’AADPC vol manifestar un clar posicionament en contra de que aquest tipus de beques siguin dirigides a professionals o a qualsevol postgraduat del IT, perquè considerem que no contribueixen a la dignificació de la feina dels actors i actrius professionals i perquè des d’un sindicat no podem donar recolzament a cap mena de  contracte de precarietat, encara que aquest estigui emparat sota el paraigües de preteses beques.

La possible proliferació d’aquest tipus de contractes és un risc difícil d’assumir per un col·lectiu ja prou castigat i que cal dignificar més que mai. Però si malgrat tot, l’IT considerés rellevant aquest tipus de projecte, des de l’AADPC creiem que no hi ha cap raó que impedeixi revisar-lo per buscar millores  i, sobretot, per orientar-lo exclusivament a estudiants dels últims cursos acadèmics, i en cap cas a professionals o postgraduats.

De tot plegat us en seguirem informant.

JUNTA de la AADPC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s