Congrés d’Unificació de les principals federacions d’artistes del 9-11 desembre a Madrid

 

2683_01_med

Les dues grans federacions d’artistes celebren el seu congrés d’unificació

A partir del dilluns 9 de desembre, a les 11.00 , a la seu madrilenya d’AISGE

La Federació d’Artistes de l’Estat Espanyol (FAEE) i la Federació Sindical d’Artistes de l’Estat Espanyol (OSAAEE), les dues grans plataformes sindicals que representen els actors i actrius a Espanya, celebraran aquesta setmana un Congrés d’Unificació en què fusionaran les seves estructures per aconseguir una major eficàcia en les seves reivindicacions. Aquesta trobada tindrà lloc entre el 9 i l’11 de desembre a la seu madrilenya d’AISGE (Ruiz d’Alarcón, 11), entitat que gestiona els drets de propietat intel·lectual dels intèrprets audiovisuals i patrocina el congrés .

FAEE i OSAAEE, aglutinen un total de 15 sindicats territorials que abasten la pràctica totalitat de la geografia espanyola. A la primera estan adscrites Unions d’actors de Madrid, Castella i Lleó, Astúries, Canàries, Sevilla, Màlaga i Múrcia, a més de les associacions professionals de dansa de Madrid, Catalunya i el País Valencià. Per la seva banda, OSAAEE engloba les centrals sindicals d’actors i directors de Catalunya (AADPC), País Valencià, Illes Balears, Euskadi i Aragó. La unificació de les dues estructures constituirà un èxit històric després de dues dècades de funcionament en paral·lel.

El Congrés s’obrirà el dilluns 9, a les 11.30 hores, amb les intervencions de la presidenta d’AISGE i la Fundació AISGE, Pilar Bardem, la presidenta de OSAAEE, Belén Cruz, el secretari general de la FAEE, Vicente Gisbert, i el secretari general de la Federació Internacional d’Artistes (FIA), Dominique Luquer. Tots ells explicaran en aquestes primeres intervencions la rellevància de la unitat d’acció sindical en un moment com l’actual, de greus dificultats per la cultura, l’art i la creació en general.

Tant la taula inaugural com la de conclusions i cloenda (dimecres 11, a partir de les 12.00 del migdia) estan obertes als mitjans de comunicació, igual que la resta de ponències i activitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s