L’INAEM presenta el programa PLATEA on destina 6 milions d’euros a les gires

img_2396

Ahir es va presentar al Teatre Lliure el programa PLATEA, gestionat per l’INAEM – que ha signat un protocol de col·laboració amb la Federació Estatal de Municipis i Províncies (FEMP) – que es desenvoluparà entre març i desembre de 2014. Està dotat amb 6 milions d’euros i s’estima que promourà 1.200 actuacions en 150 teatres municipals, beneficiant a més de 200 companyies. Amb PLATEA, l’INAEM assumirà la diferència entre l’ingrés per taquilla de cada espectacle i el caixet pressupostat per la companyia.

L’alarmant descens en el nombre de representacions, d’espectadors i en la recaptació dels últims cinc anys ha portat el Ministeri de Cultura, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), a crear el programa PLATEA de suport a la contractació d’espectacles per part dels ajuntaments. El 80% dels teatres existents a Espanya són de titularitat pública.
Miguel Ángel Recio, director de l’Inaem, que va presentar ahir el projecte a Barcelona en una sessió informativa per a representants municipals i agents del sector on va comentar que el pregrama no és una subvenció, sinó un complement per a les programacions amb la taquilla com a forma de pagament a les companyies. Al programa s’hi han d’inscriure tant els ajuntaments com els artistes. Una comissió d’experts ha escollit un catàleg de més de 450 espectacles, dels quals uns 300 són de teatre, teatre de carrer i circ. La resta, uns 150, corresponen a dansa. La música n’ha quedat exclosa aquest any.
Cada entitat local ha de programar un mínim de 4 espectacles i un màxim de 15 dels que s’adhereixin al programa. I n’ha d’oferir de tres comunitats diferents de la pròpia. El 25% dels espectacles hauran de ser de dansa; el 20%, familiars i juvenils, i el 10%, de circ. Aquests muntatges no podran rebre altres ajudes públiques. L’ajuntament pot reservar-se el 20% de la seva oferta a espectacles que estiguin fora del catàleg oferit per l’INAEM.
Les companyies hauran d’associar-se al programa PLATEA fixant el seu caixet. De la taquilla recaptada, el 80% anirà per als artistes, el 15% per a l’ajuntament i el 5% per a l’INAEM. En cas que el caixet no sigui cobert, l’organisme abonarà a la companyia la quantitat restant, amb un màxim del 65% d’aquest caixet o 12.000 euros (IVA inclòs).

Condicions per participar : Bases Programa PLATEA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s