Dades pèssimes sobre el consum i producció escènica, musical i audiovisual a l’Anuari de l’SGAE 2013

Anuari SGAE 2013

Ahir dilluns, 28 d’octubre, la Fundació SGAE va presentar a Madrid el seu “Anuari sobre les arts escèniques, musicals i audiovisuals” a Espanya.

Aquest Anuari presenta la informació perfectament analitzada en termes quantitatius i estructurals sobre els diferents sectors culturals: arts escèniques ( teatre, dansa i òpera ), música clàssica, música moderna, cinema, música gravada, televisió, vídeo, ràdio i noves tecnologies. Per a cada apartat, presenta un informe que analitza les principals dades d’aquests sectors, destacant els seus aspectes característics al llarg de l’any 2012 i aportant elements per a la comparació amb l’exercici del 2011 .
Per poder oferir aquesta anàlisi detallada, en l’Anuari s’inclouen dades específiques sobre múltiples característiques dels espectacles ( assistents, recaptació, preu de les entrades ), tractats de manera global i presentant, en alguns casos, classificacions significatives (pel · lícules més taquilleres, discos més venuts, produccions escèniques amb més públic, etcètera ) .

Segons les seves dades en els últims cinc anys el sector cultural no ha deixat de perdre espectadors.

“De mal en pitjor”. Així resumeix la SGAE la situació del sector cultural a Espanya. Baixa el nombre d’espectacles, l’assistència i la recaptació. “Seguim caient i no veiem el final d’aquesta caiguda”, així ho ha declarat Antonio Onetti, president de la Fundació SGAE a la roda de premsa de presentació de l’estudi.

El teatre ha patit un descens del 10’44% en número de funcions, respecte les dades de l’any anterior, del 9,8% en assistència i del 8,32% en recaptació. Comparant dades amb l’any 2008 els sector ha reculat en número d’espectadors quasi un 31%. ” El teatre ha baixat en tots els indicadors existents”, diu Onetti, i ni tan sols confia que l’empenta que li ha donat l’estat en els pressupostos per al 2014 hagi de fer efecte.

El cinema, amb una disminució del 13,51% en el nombre d’espectadors, ha vist caure el número de sessions un 10,95%, tot i que la recaptació en taquilla descendeix només un 1,82 % a causa de l’increment del preu de les entrades .

Tota la resta de sectors han patit davallades i caigudes notables, la més forta però, ha estat la del sector de la dansa en un 43% en una mitja global des del 2008.

Un pensament sobre “Dades pèssimes sobre el consum i producció escènica, musical i audiovisual a l’Anuari de l’SGAE 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s