Hermann Bonnín rep el Premi Nacional de Cultura 2013

del-Cultura-al-que-cultura_ARAIMA20131009_0078_4

Ahir al vespre es lliuraren els Premis Nacionals de Cultura als escriptors Eduardo Mendoza i Imma Monsó, al pianista Agustí Fernández, a l’escultor Francesc Torres Monsó, al pensador Josep Ramoneda, a l’oceanògrafa i microbiòloga Josefina Castellví, al director teatral Hermann Bonnín, al cineasta Josep Maixenchs, a la dissenyadora de joies i mecenes artística Elsa Peretti i al Centre de Lectura de Reus.

De Hermann Bonnín, President de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya de1997 a 2005, el jurat va destacar la seva ‘trajectòria fecunda que abraça tots els camps de la dramatúrgia i la creació escènica: actor, director, professor, escriptor i gestor’.

Bonnín va ser director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic del Teatro Real de Madrid (1967-1977), director de l’Institut del Teatre (1971-1981), on contribuí a la seva refundació i configuració actual, i director del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, antic Teatre Romea (1982 -1988). Com a director escènic ha dirigit una trentena d’obres, des de la Gavina (1979) de Txèhov fins a La Meva Ismènia (2013) de Labiche. Va fundar, amb el mag Hausson, el Brossa Espai Escènic, que l’any 2010 es va reconvertir en la Seca–Espai Brossa, una fàbrica de creació i representació de les arts escèniques contemporànies i que desenvolupa la seva activitat amb la ferma voluntat d’unir cultura popular i tradicional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s