Curs de Direcció Escènica de l’AADPC amb Jordi Prat i Coll

prat i coll entreacte web

(c) Glòria Solsona

CURS DE DIRECCIÓ ESCÈNICA DE L’AADPC AMB EL SUPORT D’AISGE

La direcció escènica té poc més d’un segle. A partir de la seva aparició hi ha hagut autors que en la seva escriptura han impulsat aquesta figura per tal de potenciar posades en escena imaginatives i compromeses amb els nous temps segons aquests anessin canviant.

Un d’aquests autors va ser Federico García Lorca i especialment de tota la seva obra aquella que s’ha anomenat “Teatro Imposible”. En aquest curs procurarem reivindicar la figura del director d’escena com algú creatiu. Dramatúrgicament creatiu sense la necessitat de pervertir el text original. I serà a partir de l’obra mestra del dramaturg granadí, “El público”, que ho intentarem.

Aquesta experiència ens permetrà entendre la direcció escènica com la d’una professió rica, complexa, creativa i compromesa no només amb l’autor sinó també amb els actors i tots els equips creatius que formen part de qualsevol posada en escena amb un cert grau d’ambició.

Jordi Prat i Coll

En aquest curs procurarem reivindicar la figura del director d’escena com algú creatiu. Dramatúrgicament creatiu sense la necessitat de pervertir el text original. I serà a partir de l’obra mestra del dramaturg granadí Federico García Lorca, “El público”, que ho intentarem.

El curs es dividirà en tres parts. La primera consistirà en estudiar aquesta obra per tal d’anar destriant quines necessitats el propi text ens demana com a directors. Aquest treball minuciós ens permetrà entendre’l des de les paraules que allí s’hi diuen, per tal que les idees de posada en escena sorgeixin sempre del text i sigui aquest que impulsi la nostra creativitat. I no a la inversa.

La segona part consistirà en entendre la direcció escènica com un espai de creació que impulsa molts equips artístics diferents. Així, els participants exposaran les seves idees d’escenificació que vertebrin la seva mirada sobre el text lorquià, prèviament analitzat. Podran fer amb ell el que vulguin, això sí, sempre des del rigor.

La tercera part consistirà en posar en escena un breu passatge de “El público”. Precisament el que fa referència a l’inici del quadre segon. El darrer dia, cada participant disposarà d’un temps concret i de dos actors per preparar la seva posada en escena de “Pámpanos y Cascabeles”. Després veurem el resultat i com aquest s’adequa a la idea genèrica de direcció que cada participant haurà estat treballant i exposant prèviament.

Jordi Prat i Coll. Llicenciat en comunicació audiovisual per la UPF (1998) i en direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (Premi extraordinari, 2002). Director, dramaturg, traductor i pedagog. Ha impartit classes d’interpretació, direcció escènica i escriptura teatral a diferents escoles professionals de teatre

Ha dirigit, entre d’altres, El Público, de F. García Lorca (Institut del Teatre, 2002), Una còpia (Espai Lliure, 2007. PREMI BUTACA A MILLOR ESPECTACLE DE PETIT FORMAT), Hamlet-Laforgue de Jules Laforgue (Sala Atrium, 2011), Mon Brel (Almeria Teatre, 2011), Quartett de Heiner Muller (Sala Atrium, 2011. Nominat a Premi Butaca com a millor espectacle de petit format), Songs of wars I have seen de Heiner Goebbels (Teatre Lliure, 2012), Vespres de la beata verge d’A. Tarantino (Sala Beckett, 2012) i De quan somiava (Sala Atrium, 2013).

DATES:

Del 17 al 25 d’octubre de 2013

HORARI MATINS:

17/18 d’octubre  –  de 9:30h a 14h

21/22/23/24 d’octubre – de 10h a 14h

25 d’octubre – de 10h a 15h

LLOC:

Fabra i Coats – Fàbrica de Creaci, C/ Sant Adrià, 20 (08030 – Barcelona)

PREUS:
Socis AADPC i AISGE: 220 euros
Socis aturats*: 200
No socis: 400

*Aquesta situació s’ha d’acreditar en el moment de la matrícula.

ADREÇAT A:
Directors i directores, actors i actrius

INSCRIPCIONS:
Ompliu el formulari que trobareu aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s