Hermann Bonnín, expresident i associat de l’AADPC, rep el Premi Nacional de Cultura

El CoNCA ha fet públic els guanyadors dels Premis Nacionals de Cultura, que enguany inicien una nova etapa en la qual s’han reduït els guardons de setze a un màxim de deu (cadascun d’ells dotats amb 15.000 euros), i on s’han eliminat les diferents categories integrant-se en una sola denominació.

Així doncs, els guanyadors dels Premis Nacionals de Cultura 2013, són: Eduardo Mendoza, Josep Ramoneda, Hermann Bonnín, Imma Monsó, Agustí Fernández, Josep Maixenchs, Elsa Peretti, Francesc Torres Monsó, el Centre de Lectura de Reus i Josefina Castellví.

En el seu veredicte,  el jurat ha volgut premiar la feina de Hermann Bonnín (Barcelona, 1935) per la trajectòria “innovadora” en el món del teatre català des de l’Institut del Teatre (1971-1981) i el Centre Dramàtic de la Generalitat (1982-1988). El veredicte també destaca que és “significativa la fundació posterior del Brossa Espai Escènic de Barcelona i l’impuls des del 2010 de la fàbrica de creació La Seca-Espai Brossa amb la tenaç voluntat d’unir cultura popular i avantguarda”.

Enguany, la dotació total dels guardons s’ha reduït de 240.000 euros a 150.000, tot i que la dotació de cada premi es manté en els 15.000 euros establerts el 2012 (tot i que els anys precedents eren 18.000).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s