1a Assemblea de la Marea Roja – Cultura en Lluita

20130211_192211 20130211_192447

El pati de butaques del Teatre Victòria s’ha omplert aquest dilluns al vespre per celebrar la primera assemblea de la Marea Roja ( moviment sorgit a les xarxes socials arran de la indignació dels treballadors de la cultura per tots els greus esdeveniments patits pel sector).

La plataforma Defensem la Cultura, a través de la qual l’AADPC va participar, es va sumar a la Marea Roja – Cultura en Lluita, per denunciar que el tipus impositiu que s’aplica des del setembre, que arriba al 21%, està esfondrant el sector, ja de per si tocat per les retallades, i que posa en perill llocs de treball i l’accés general a la cultura.

A l’assemblea hi han anat professionals del cinema, del teatre, de la dansa, la música, el circ… S’hi han sentit diverses veus, entre elles la d’en Joan Maria Gual, president de l’Associació que ha donat dades dels efectes del nou impost amb una reducció alarmant del consum cultural, sobretot en música i teatre i que ha recalcat que la pujada de l’IVA cultural és més una decisió política que no pas econòmica.

A més s’ha fet una pluja d’idees, per combatre aquest impost i la poca assistència de públic a les sales, com per exemple que els dilluns el teatre sigui gratuït o convocar una vaga inversa de 24 hores en què tots els actes culturals siguin gratuïts o les ja conegudes com la venda de pastanagues en comptes d’entrades o les de la taquilla inversa. Els membres de l’assemblea s’han plantejat treballar de forma conjunta amb altres moviments socials com els que defensa la sanitat i l’educació i fer que la cultura sigui considerada la tercera pota del benestar.

La Marea Roja seguirà treballant per elaborar un manifest conjunt i programar un calendari de mobilitzacions, aquestes accions es duran a terme en la propera assemblea que està convocada el proper dilluns dia 18 de febrer a les 19h al Teatre Victòria.

Mentrestant s’ha decidit que la marea s’uneixi a la manifestació de dissabte de la PAH. S’ha convocat al col·lectiu dels treballadors de la cultura a les 16:30 davant del Teatre Goya vestits de vermell i amb pancartes: No hi ha cultura sense drets socials, ni drets socials sense cultura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s