Trobada FAEE-OSAAEE

El dia 27 d’agost, va tenir lloc a Madrid la primera trobada entre les organitzacions estatals de la Federació d’Artistes de l’Estat Espanyol (FAEE) i l’Organització de Sindicats d’Actors i Actrius de l’Estat Espanyol (OSAAEE) a la qual l’AADPC pertany.

L’objectiu d’aquesta reunió era establir les bases de la unificació sindical dels artistes i altra gent de l’espectacle a l’Estat Espanyol dins del full de ruta marcat per aconseguir unir esforços en la millora de les condicions del sector.

A la reunió van assistir per part de FAEE: Vicente Gisbert com a Secretari General de FAEE, Vicente Cuesta, Secretari General de la Unió d’Actors de Madrid i César Casares Secretari d’Internacional de la FAEE. Per part de l’OSAAEE vingueren Isabel Requena, Co-Presidenta de l’organització, Ana Pavia Co-Secretària de Finances i Secretària General del Sindicat d’Actors d’Aragó i Francisco Manuel Capdet, Secretari General d’OSAAEE i Vocal de la Junta Executiva de l’AADPC.

En una primera part més expositiva, ambdues federacions van coincidir que calia salvar les fonts de conflicte anteriors per garantir un procés d’unificació tan diàfan i diligent com fos desitjable. A dia d’avui la sintonia entre les direccions de FAEE i OSAAEE s’ha mostrat efectiva i eficaç i per tant es considera aquesta fase superada.

Pel que a la metodologia es refereix, en la reunió es va determinar elaborar una Plataforma estatutària que inclogui tot el textos dels Estatuts d’ambdues federacions, i que serveixi com a document marc a les seves respectives Comissions d’Unificació. Aquest document serà elaborat i presentat el més aviat pel Secretari General de OSAAEE i Vocal de la Junta Executiva de l’AADPC en Francisco Manuel Capdet.

De manera igualment immediata, i aprofitant els actes del X Aniversari del Sindicat d’Actors i Actricez d’Aragó, s’organitzarà la Conferència Sindical de l’Espectacle de l’Estat Espanyol per al pròxim 24 de setembre a Saragossa. Aquest fòrum, en el qual es pretén que hi participi tots i cada un dels sindicats d’artistes i professionals afins de l’Estat, serà el marc idoni per presentar el nostre projecte d’unificació sindical i demanar aportacions.

Mentrestant, les Comissions d’Unificació de les dues federacions, amb la imprescindible assistència dels seus advocats, desenvoluparan la Plataforma estatutària de la nova organització. Tot això en base a un calendari de treball que no haurà de perdre de vista la primavera del 2013 com a data oportuna perquè floreixi i fructifiqui la volguda unificació.

Estem treballant.
Perdonin les molèsties.

Francisco Manuel Capdet Hernández, Secretari General i Vocal de la Junta Executiva de l’AADPC.

http://osaaee.net/

http://www.faee.es/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s