Carme Sansa, Consellera de l’AADPC, Premi Nacional de Cultura 2012 en la categoria de teatre.

*Foto: David Ruano.

 

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts, el CoNCA, ha fet públics alguns dels Premis Nacionals de Cultura 2012, amb mesos de retard a causa de la inexistència d’aquest organisme, reformulat fa unes setmanes. Els primers premis anunciats han estat en les categories de música, teatre, dansa i circ.

S’endú el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Teatre l’actriu Carme Sansa, pel paper a ‘Vostè ja ho entendrà’, que va presentar l’any passat al Teatre Tantarantana, un monòleg de Claudio Magris. Sansa ha treballat al teatre des que va passar per l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual als anys 60, fins avui.

L’Associació de Dansa Independent de Barcelona La Porta ha guanyat el Premi Nacional de Dansa. Es va fundar el 1996 i és un dels epicentres de la dansa alternativa de Barcelona (forma part del festival Grec) i ha contribuït a activar el sector, donar visibilitat als creadors i a donar suport als emergents.

Pere Camps, director del festival de cançó d’autor BarnaSants, creat el 1996 s’ha emportat el Premi Nacional de Música.

En circ, el CoNCA ha premiat la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, “pel seu rigor professional i per la tasca pedagògica i educativa que desenvolupa”. També es fa fundar el 1996 i des del 2011 col·labora amb Educació Sense Fronteres.

Els Premis Nacionals de Cultura tenen setze categories, que són: arquitectura i espai públic, arts visuals, audiovisuals, cinema, circ, còmic, cultura popular, dansa, disseny, literatura, música, patrimoni cultural, pensament i cultura científics, projecció social de la llengua catalana, teatre i un premi especial que reconeix la trajectòria professional i artística d’una persona al llarg de la seva vida.

Estem emocionats amb el premi que ha rebut la Carme, membre del Consell de l’AADPC i membre del consell de redacció de la revista Entreacte que edita l’Associació!

Moltes Felicitats!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s