Artur Mas proposa els nous sis membre del CoNCA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat al Parlament com a membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) el músic David Albet, el poeta i lingüista Carles Duarte, la filòsofa, pedagoga i activista cultural Mercè Gisbert, la productora i directora de cinema Isona Passola, l’escriptor Valentí Puig i la gestora cultural Gemma Sendra. A aquests sis noms cal afegir el de Pilar Parcerisas, que actualment ja ocupa el seu càrrec com a únic membre de l’organisme.

És una decisió que s’esperava de feia mesos, des que els membres del plenari de l’anterior CoNCA van dimitir en pes –a excepció de la crítica d’art Pilar Parcerissas– el novembre passat en desacord amb el conseller Mascarell, perquè consideraven que la reforma que proposava en la llei òmnibus buidava l’ens de contingut.

Al desembre Mascarell va aconseguir l’acord de quasi tots els grups (CiU, PSC, ERC) i l’abstenció del PP per remodelar el CoNCA. Llavors va quedar fixat que el Consell de la Cultura i de les Arts tindria només set membres en comptes d’onze, i que seria un òrgan supervisor i avaluador de les polítiques culturals públiques. És a dir, perdia la capacitat unilateral de decidir els ajuts a la creació i s’encarregaria de fer d’auditor i assessor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s