S’inicia el Cicle de Tertúlies quinzenals de l’AADPC

Dos dilluns al mes, l’AADPC, en col·laboració amb l’SGAE, enceta un CICLE DE TERTÚLIES QUINZENALS de la mà de Rodolfo Ruiz Ligero, professor de filosofia amb una llarga trajectòria professional en l’àmbit de les arts escèniques, audiovisuals i mitjans de comunicació, d’entrada lliure!

En aquestes tertúlies s’abordaran temes professionals, socials, culturals o polítics que preocupen als diferents agents del sector (actors i actrius, directors i directores, guionistes, autors i autores, escenògrafs i escenògrafes, tècnics, etc).

Els   temes   que es tractaran en les 4 primeres Tertúlies són:

  • 21/05  Funció social i compromís polític de l’actor i l’actriu
  • 18/06  Del text a la dramatúrgia, de la direcció a la interpretació
  • 02/07  El poder dels mitjans i els mitjans del poder
  • 16/07  Llenguatges i tècniques interpretatives i de direcció

Horari: de 17.30 a 20:30h

Lloc: Seu de l’SGAE al Passeig Colom, 6, Barcelona.

La finalitat d’aquestes tertúlies és fomentar el debat, l’intercanvi i la reflexió, així com la lectura de llibres i el visionat de pel·lícules i obres de teatre relacionades amb els diferents temes que s’aniran tractant. Cada tertúlia es programa amb el temps suficient perquè els participants es puguin documentar; se’ls facilitarà el detall dels temes que es tractaran, així com un llistat de bibliografia i filmografia.

Pel desenvolupament de la tertúlia el moderador farà una exposició inicial de 15 a 20 minuts i dels temes a tractar. A continuació els assistents prendran el torn de paraula per a l’establiment del debat. Al final el moderador plantejarà unes primeres conclusions que els tertulians podran matisar.

La periodista especialista en arts escèniques Anna Cabeza elaborarà un resum de les conclusions que estarà a disposició de qui ho vulgui consultar al web de l’AADPC i a la revista ENTREACTE.

Rodolfo Ruiz Ligero ha ofert dos cursos de Sociologia del Teatre al col·lectiu d’associats de l’AADPC.  És professor de filosofia, arts escèniques, audiovisuals i mitjans de comunicació des de 2005. Va ser realitzador de televisió entre 1971 i 2008, així com director de teatre entre 1968 i 1981. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Filosofia de Múrcia amb col·laboració amb la Càtedra de Teatre i l’Escola d’Art Dramàtic, tallers de teatre, cinema i filosofia als Col·legis Universitaris Penyafort i Llull de Barcelona i forma part de SFP (Seminari de Filosofia Política) de la UB. És assessor de la Unión de Actores y Actrices de la Comunidad de Madrid, on imparteix els cursos de Sociologia del Teatre. Està vinculat amb el moviment del 15M a Catalunya a través de la comissió de treball de la “Univesitat del 15M” i, a Madrid, amb la comissió de recuperació d’espais escènics i de cinemes tancats per fer-ne una gestió comunitària.

Per mé informació sobre la 1ª tertúlia cliqueu AQUÍ

Organitza:

Col·labora:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s