El Parlament aprova la posada en marxa d’un cens de professionals de les arts escèniques i audiovisuals

El Parlament aprova la posada en marxa d'un cens de professionals de les arts escèniques

Gràcies a les reunions i gestions efectuades per SindicArt, del qual l’AADPC en forma part, el passat 2 de maig, la Comissió de llengua i cultura al Parlament de Catalunya, va aprovar per unanimitat  donar suport a l’anàlisi jurídica de l’elaboració del cens de professionals de les arts escèniques i audiovisuals i la seva posterior realització per part del Departament de Cultura, a proposta del grup parlamentari d’ERC.

Al desembre 2011 SindicART va presentar un projecte per elaborar un cens de professionals al Departament de Cultura de la Generalitat. Des del Departament finalment s’ha vist la necessitat de realitzar aquest cens i s’ha designat a la Direcció General de Promoció i Comunicació Cultural per seguir-ne el desenvolupament. Fins al moment hem mantingut dues reunions de treball.

Un cens de professionals del sector de l’espectacle i audiovisual és un pas importantíssim per definir millor les professions del sector i per poder certificar el grau de representativitat de les associacions professionals, i així promoure els canvis legals necessaris per equiparar el sector artístic a altres sectors, en quant a drets laborals, sindicals i socials.

SindicArt seguirà fent el seguiment de la possible evolució del projecte i de les dates per desenvolupar-lo.

Per veure el video del la resolució sobre l’elaboració del cens cliqueu aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s