Xerrada informativa del Curs en Arts Tradicionals a Kerala el dia 25 d’abril a la Fabra i Coats

FORMACIÓ EN ARTS TRADICIONALS A KERALA
Un mes d’entrenament de Kathakali al sud de l’Índia
i immersió en la cultura d’aquest país
amb BORIS DAUSSÀ-PASTOR
del 10 d’agost al 10 de SETEMBRE del 2012
a CHERUTHURUTHY, Kerala (Índia)

ADREÇAT A:

Actors i actrius professionals de totes les edats (i alumnes de l’ESAD de l’Institut del Teatre) en bona forma física i mental. És imprescindible una actitud tolerant i oberta, així com capacitat d’adaptació als imprevistos. És recomanable, però no es requereix, que els participants tinguin nocions d’anglès i formació en alguna disciplina física.

DESCRIPCIÓ:

Kerala, regió situada a la costa Sud-Oest de l’Índia, és coneguda per les seves platges paradisíaques i selves tropicals. Però és també la terra d’origen d’algunes de les tradicions de dansa i teatre més antigues, exquisides i complexes de l’Índia. Aquest programa introdueix aquestes formes d’art tradicionals de tres maneres: a través de l’entrenament de Kathakali (http://es.wikipedia.org/wiki/Kathakali), a través de les lliçons i xerrades impartides, i a través de la trobada directa amb expressions d’aquesta cultura.

CONTINGUTS:

Durant aquesta estada els participants entrenen diàriament amb mestres de Kathakali sota la direcció de Kalamandalam K.M. John, a la seva escola Kalatharangini Kathakali School (http://www.kalatharangini.com/). L’entrenament, repartit en dues sessions de dues hores cada dia, es veu complementat per una hora diària addicional que pot consistir en un treball de grup dirigit o una classe magistral  impartida pel coordinador pedagògic, Boris Daussà i Pastor. Per acabar d’endinsar-se en la cultura de Kerala, el programa inclou una estada de tres dies amb visites guiades i activitats culturals a Fort Cochin i els Backwaters de Kerala, i l’assistència a funcions de dansa i teatre tradicionals.

A banda de les 5 hores d’activitat formal diària i les possibles activitats que es puguin dur a terme, s’espera que els participants dediquin temps cada dia a repassar els exercicis apresos i perfeccionar el seu entrenament de forma independent.

Es tracta d’una experiència que aproparà a qui hi participi a una realitat distant amb aspectes que de vegades poden resultar xocants o incòmodes, però també entranyables i profunds.

Per a més informació sobre el Kathakali: http://www.youtube.com/watch?v=jjicDxlBcTQ, http://www.youtube.com/watch?v=Tl3UKV1z9lM

En Boris Daussà ha organitzat, durant 7 anys, aquesta formació amb el Hunter College de Nova York.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s