L’AADPC us convoca a la Vaga General del 29 de març

El moment actual de retallades generals – a la inversió, creació d’ocupació i sosteniment de la “res publica” (educació, sanitat, cultura, televisió pública, serveis socials…) requereix amb urgència la unitat de tots els que hi treballem per a deixar clar que existeixen unes altres alternatives i un altre model social. Per això fem una crida a tots els companys de professió en aquesta jornada de Vaga, per a confluir amb tota la resta de treballadors i especialment amb aquells que han perdut la seva feina, doncs les mesures preses pel Govern, lluny de crear ocupació, la destruiran: el mateix Govern pronostica 630.000 ocupacions menys el 2012.

El sector de la cultura, l’espectacle, l’entreteniment, és un sector molt temptador a l’hora de ficar les estisores. Som precaris, gairebé tots treballadors temporals… Els professionals de la cultura som també víctimes potencials d’aquest panorama: gairebé 600.000 ocupacions directes o indirectes genera la indústria cultural a l’Estat espanyol, amb una incidència d’un 5% al PIB. La política d’ajustos duta a terme afavoreix els de sempre i, amb això, la cultura resulta menyspreada, disminuïda i apartada.

Per tant, i perquè som necessaris, els treballadors exigim amb la Vaga General que es retiri aquesta reforma laboral, que només aconseguirà enfonsar-nos en un treball cada vegada més precari i amb pitjors condicions. La reforma comporta més atur i menys treball. Atorga poder absolut a les empreses per a rebaixar salaris, incomplir els convenis col·lectius i acomiadar treballadors. Ens porta indignitat. I també pobresa. Els treballadors de la cultura i l’espectacle no ens hi podem quedar al marge. Els drets que tants anys ens ha costat d’aconseguir els volem defendre. En el nostre dia a dia ens els neguen moltes vegades però ara, a més a més, el Govern pretén legalitzar la seva destrucció.

De nosaltres en depèn.
Descarregueu-vos els següents arxius:

Manifest de Madrid

Manifest de SindicArt

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s