Curs de Sociologia del Teatre (II) amb Rodolfo Ruiz Ligero de l’AADPC.

ADREÇAT A:

Tothom qui estigui interessat en aprofundir en les arts escèniques i les humanitats: filosofia, política, història i sociologia en els àmbits del teatre i el cinema. És la continuació del curs que va abordar els segles XVIII, XIX i XX, però no cal haver-lo cursat per inscriure-s’hi; es treballaran temes nous.

DESCRIPCIÓ:

El curs aprofundeix, a través de la lectura i visionat de bibliografia i filmografia escollida, en el Teatre Polític del segle XX (1905 – 1968), de Piscator a Weiss. Es parteix de la figura central de Bertolt Brecht per entendre la revolució que s’inicia amb la construcció d’una Nova Dramatúrgia i que desemboca en la Nova Filosofia del Teatre Contemporani.

CONTINGUTS:

El Teatre Polític del segle XX (1905 – 1968), de Piscator a Weiss. La revolució Brechtiana de l’Art Dramàtic i les diferents etapes de la seva evolució: la construcció d’una Nova Dramatúrgia, el Teatre Didàctic, el Teatre Èpic i el Teatre Dialèctic. La nova teorització sobre les Arts Escèniques, el seu treball teòric més important El petit Òrganon per al teatre (1949) i l’eclosió d’una Nova Filosofia del Teatre Contemporani. Les concepcions de Brecht sobre el caràcter Aristotèlic del Teatre, el Teatre xinès, així com les seves tècniques de Distanciament en l’actor per mitjà de l’Escenografia i la Música.  La nova funció del Teatre i el nou Públic.

*En finalitzar el curs es lliuraran els textos treballats, així com el detall de la filmografia. El curs s’impartirà en castellà.

PROFESSOR:

Rodolfo Ruiz Ligero és professor de filosofia, arts escèniques, audiovisuals i mitjans de comunicació des de 2005. Va ser realitzador de televisió entre 1971 i 2008, així com director de teatre entre 1968 i 1981. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Filosofia de Múrcia amb col·laboració amb la Càtedra de Teatre i l’Escola d’Art Dramàtic, tallers de teatre, cinema i filosofia als Col·legis Universitaris Penyafort i Llull de Barcelona i forma part de SFP (Seminari de Filosofia Política) de la UB.

És assessor de la Unión de Actores y Actrices de la Comunidad de Madrid, on imparteix els cursos de Sociologia del Teatre. Està vinculat amb el moviment del 15M a Catalunya a través de la comissió de treball de la “Universitat del 15M” i, a Madrid, amb la comissió de recuperació d’espais escènics i de cinemes tancats per fer-ne una gestió comunitària.

 

DADES D’INTERÈS

PREU: socis AADPC i AISGE: 50 €

aturats de llarga durada* (exclusiu socis AADPC): 40€

no socis: 100 €

DATA: del 26 de MARÇ al 3 d’ABRIL del 2012, de 10.00 a 14.30h. (31,5h)

LLOC: a la seu de la Societat General d’Autors i Editors a Catalunya, Pg. de Colom 6, Barcelona

INSCRIPCIONS: Enviar formulari d’inscripció a cescobar@aadpc.cat.

Descarrega’t la fitxa aquí.

Descarrega’t el PROGRAMA DEL CURS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s