Codi de bones pràctiques professionals a les arts escèniques i musicals per infants i joves

Ahir, en el marc de la Jornada “L’Escena i els Nous Públics” organitzada pel CoNCA es va presentar el “Codi de bones pràctiques professionals a les arts escèniques i musicals per a infants i joves” encarregat a en Jordi Colominas.

El maig de 2010 es va presentar el Pla integral de les arts escèniques i musicals per a tots els públics que aborda des de diversos vessants la millora general de les condicions de producció, exhibició i distribució de les arts escèniques i musicals per a infants i joves a Catalunya. Entre d’altres accions, recull l’elaboració d’un codi de bones pràctiques que sigui d’utilitat per als professionals del sector i ajudi a la dignificació de la professió.

Aquest codi s’adreça a tots els professionals que treballen en el sector de les arts escèniques i musicals dirigides al públic infantil i juvenil. Això inclou els diferents gèneres i llenguatges artístics que són habituals com el teatre, la música, el teatre musical, el circ, la dansa, els titelles, la màgia i les seves diverses combinacions. Aquest codi també recull tot un seguit d’indicacions i de recomanacions que s’adrecen a tots els qui programen espectacles i que permeten millorar les condicions de programació i d’exhibició dels espectacles infantils i juvenils. Des de les condicions tècniques relacionades amb la representació teatral fins a les que afecten la seva comunicació o la seva promoció.

L’AADPC, que forma part de la Plataforma per al desenvolupament d’aquest Pla Integral de les Arts Escèniques i Musicals per a Tots els Públics, va assessorar en l’elaboració del codi de bones pràctiques en l’àmbit del compliment del Conveni col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya, subscrit per l’AADPC, CCOO, UGT i la representació empresarial del sector.

Si voleu llegir el codi complert cliqueu AQUÍ

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s