Oriol Broggi, Premi Ciutat de Barcelona 2011 en la categoria de Teatre

El director i actor, Oriol Broggi va rebrer el dia 1 de febrer el Premi Ciutat de Bareclona 2011 en la categoria de Teatre, per “la direcció artística de les obres Natale in casa Cupiello i Llums de Bohèmia, així com per la gestió de la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya

Oriol Broggi va néixer a Barcelona el 1971. És llicenciat en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre (1997). Ha cursat també estudis en Imatge i So.
L’any 2002 crea la companyia de teatre La perla 29. Des de l’any 2003 ha estat director del Centre Dramàtic del Vallès i ara ho serà del nou L’Alegria Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. Després d’una “Antígona” aplaudida a la Biblioteca de Catalunya, arriba a la Sala Beckett amb “Rosencrantz i Guildenstern són morts”, de Tom Stoppard, una comèdia camí d’un altre objectiu: “Vull estrenar tres espectacles per temporada”… La seva activitat com a director d’escena inclou obres com “El misantrop” (2005), de Molière; “Per què te’n vas?” (2004), de Bertolt Brecht; “Refugi” i “Els fusells de l’etern germà” (2002), de Stephan Zweig; “Enric IV” (2001), de Luigi Pirandello; “Tartuf, “L’impostor” (2001) i “Jordi Dandin” (1999), de Molière; i “Els fusells de la Mare Carrà” (1998), de Bertolt Brecht, entre d’altres.

L’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona tindrà lloc el proper 13 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’Institut de Cultura de Barcelona ha encarregat la creació de l’espai escènic i la dramatúrgia de l’acte a Gat capatada, amb Jordi Queralt, Xavi Ricart, Quico Amorós i David Olivares. L’acte s’inspira en les diferents textures de la ciutat i comptarà amb la participació de Carles Santos al piano, el saxo Pep Pasqual, el tenor Jordi Molina i els ballarins Viviane Calvitti, Bebeto Cidra, Cecilia Colacrai i Xevi Dorca entre d’altres, tots sota la direcció artística de Montse Colomé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s