L’AADPC s’adhereix a la Plataforma en Defensa dels Mitjans de Comunicació Públics Catalans

En la darrera reunió de Junta de l’AADPC, es va acordar donar suport a la Plataforma en Defensa del Servei Públic de Ràdio i Televisió de Catalunya, després que ens feren arribar la carta abaix transcrita. Podeu adherir-vos i ampliar informació sobre la seva causa clicant AQUÍ.

Benvolguts, benvolgudes,

Un grup de treballadors de Catalunya Ràdio, de Televisió de Catalunya i de la Fundació La Marató, estem promovent una campanya de sensibilització social sobre el valor dels mitjans públics de comunicació en la societat.

En pocs mesos hem vist com el Govern català ha retallat la seva aportació al pressupost de la CCMA en 40 milions d’euros, el Govern espanyol en 200 milions a RTVE i, més recentment, com el Govern valencià ha demanat un expedient de regulació d’ocupació que pot reduir la plantilla de la RTVV a gairebé la tercera part de l’actual, el que en la pràctica suposarà el desmantellament del model actual de l’empresa.

Els responsables d’aquestes mesures, confonen a la opinió pública quan al·leguen que són conseqüència de les dificultats de l’actual conjuntura econòmica i amaguen els objectius que efectivament persegueixen: debilitat la posició de la televisió pública en el mercat audiovisual en benefici de la expansió dels grups privats, que avui a l’estat espanyol han conformat un duopoli de fet: Telecinco i Antena 3, que concentra més del 80% dels ingressos per publicitat, i pretenen també quedar-se amb l’audiència que els medis públics mantenen, amb gran dificultat degut a la pèrdua de competitivitat a la que les mesures governamentals els aboquen.

A través de la pàgina web: Tv3teva.cat, estem recollint adhesions a un Manifest en defensa del servei públic de ràdio i televisió de Catalunya entre les diferents entitats, associacions ciutadanes i institucions que entenen els mitjans públics de comunicació com un patrimoni social que, avui, poderosos interessos econòmics i polítics posen en qüestió.

Davant les incerteses que l’actual situació ens depara, estem convençuts de que, únicament, l’expressió articulada i pública dels estaments civils de la nostra societat pot frenar aquesta ofensiva i el progressiu deteriorament del serveis públics de comunicació de Catalunya.

Per tot això us demanem la vostra adhesió al manifest, que podeu expressar a través d’un formulari per entitats i associacions ubicat a l’esmentada pàgina web.

 

Confiant en el vostre suport. Molt cordialment,

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s