“Contracte tipus” per a Artistes

 

L’AADPC en l’àmbit de negociació de la Comissió de la Mesa Mixta va arribar a un acord el mes de juliol per la redacció definitiva del contracte tipus. Aquest document, que regula per escrit les condicions laborals mínimes de contractació entre empreses i artistes, serà d’obligat compliment a partir de la seva redacció i aprovació, tal i com estableix el Conveni Col·lectiu.

Amb l’existència i funcionament del model de contracte tipus, els actors/actrius podran exigir i informar a les empreses que els contractin en l`àmbit del teatre, de l’existència d’aquest contracte i la seva obligatorietat en posar-lo en pràctica.
Aquest model contractual recull el que al respecte es contempla al II Conveni col·lectiu d’actors i actrius de Teatre de Catalunya i evidentment en base a la normativa laboral que li és d’aplicació.
Amb aquesta pràctica es pretén uniformitzat els contractes que podeu signar en aquest àmbit artístic.
Aquest model de contracte sorgeix del treball conjunt entre la part empresarial i la part social. Del treball efectuat per ambdues parts, es desprèn la capacitat per resoldre possibles conflictes i l’adquisició d’actituds constructives que ajuden a estretar vincles professionals que reverteixen evidentment en vosaltres com associats i associades de l’ AADPC, i per confraternitat, a tots els companys que no estan associats.

Aquest contracte té plena vigència des de el mes de setembre i per facilitar el seu enteniment us adrecem unes notes explicatives/informatives relatives a totes i cadascuna de les clàusules que configuren aquest model de contracte. Cliqueu AQUÍ per més informació al respecte.

Si d’altra banda voleu una copia del mateix, podeu trobar-la AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s