Comunicat de la Plataforma No Retalleu la Cultura davant la dimissió del Plenari del CoNCA

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya a través de SíndicArt, del qual l’AADPC n’és membre, dona suport al comunicat de la Plataforma No Retalleu la Cultura de la dimissió del Plenari del Conca.

Aquí el publiquem en la seva integritat:

Les associacions professionals dels diversos sectors de les arts creatives, adherides a la Plataforma NO retalleu la Cultura, reunides en convocatòria urgent el dilluns 7 de novembre de 2011 manifestem:

Primer. La dimissió en bloc dels membres del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts és una conseqüència i resposta lògiques a l’extrema resistència al canvi i oposició a un model de gestió autònoma del suport a les Arts que ha ofert el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La progressiva retirada de recursos, la imposició d’una direcció política, l’avantprojecte de llei Òmnibus i l’imminent aprovació de la Llei d’Agilitat són els graons d’un procés de desmantellament d’un nou model de gestió independent i no partidista de la Cultura únic i pioner al sud d’Europa.

Segon. Insistim, un cop més, en l’exigència de retirada dels articles del projecte de Llei d’Agilitat que afecten al CoNCA i el manteniment de la seva principal competència executiva –raó de ser bàsica i imprescindible dels veritables arts councils- de convocatòria i resolució dels ajuts a les arts creatives, sense intervenció política ni dirigisme partidista i al marge de les contingències i avatars electorals. Fem una crida a tots els grups parlamentaris perquè, en l’actual debat de la Ponència, mantinguin aquesta competència i assegurin –en la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2012- els recursos necessaris i un equip de gestió competent.

Tercer. La renuncia dels membres del Plenari del CoNCA obliga –tal com disposa la Llei- a obrir un procés d’elecció dels nous membres. Mentre es garanteixi l’actual estatus quo del CoNCA, des de les associacions i col·lectius representatius dels diferents sectors de les Arts i la Cultura es faran arribar, davant la Presidència de la Generalitat, les propostes de candidates i candidats.

Barcelona, 8 de novembre de 2011.

 

Plataforma NO retalleu la Cultura.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s