Al·legacions a la Llei Òmnibus

El passat dia 20 de juny, l’AADPC va presentar un document conjuntament amb l’APGCC amb les al•legacions a l’Avantprojecte de llei, conegut per Llei Òmnibus, presentat pel Govern de la Generalitat. En aquest document es fa èmfasi en els següents aspectes:

L’absència de diàleg previ entre els sectors afectats (concretament el de la cultura) i els departaments corresponents.
La no existència de dades que ens permeti valorar la suposada bonança administrativa de les mesures descrites i com es tradueix més concretament en el sector de la cultura.
La valoració d’aquesta reforma legislativa com a plataforma impulsora d’un nou model que prioritzaria la productivitat i la mercantilització de la cultura per sobre de la qualitat i el valor afegit de les propostes culturals i creatives, quan aquesta darrera és una raó de ser essencial del sector.

Per tant, el que es demana és la derogació dels articles, entre altres, que deixen al CoNCA sense atribucions executives (és a dir, sense autonomia) i els articles que li donen aquesta capacitat a l’ICIC (centralitzant la política cultural).

L’AADPC farà arribar aquest document a tots els grups parlamentaris per poder intentar participar en el debat i al conseller de Cultura, Sr. Ferran Mascarell. Val a dir que volem dur a terme aquest procés de forma dialogant i no partidista, ja que el que ens motiva és la defensa de la cultura com a sector rellevant de l’Estat del Benestar.

Volem donar les gracies des de l’AADPC a l’Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya per la elaboració i tramitació del document.

Per veure un bona part del text presentat podeu trobar-lo al nostre web www.aadpc.cat a l’apartat de notícies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s