Fabrica de creació de l’Escocesa

Presentació en premsa del projecte de “L’Escocesa”


L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i l’Ajuntament de Barcelona (a través de l’Institut de Cultura – ICUB) varen incloure al conveni signat el passat mes de març la intenció, per part de l’Ajuntament, de cedir l’espai i la gestió de la futura fàbrica de creació “L’Escocesa” (Sant Martí), un equipament municipal on l’Ajuntament té previst acollir un centre d’Arts Escèniques, que formarà part de la xarxa de fàbriques de creació de la ciutat.

En aquests moments, l’AADPC ja ha desenvolupat i redactat el projecte de continguts i activitats per a la gestió de l’espai, així com el model de funcionament. Aquestes directrius han estat recollides en el Pla d’usos i continguts “Un espai de creació i formació per als actors i directors professionals de Catalunya”.

El tret diferencial de la proposta rau en el protagonisme que es donarà als actors i directors en el procés de creació i producció teatrals, en el marc d’un espai de treball que contempla múltiples i diversos usos i activitats.

Aquest centre de creació i formació per a actors i directors, dirigit i gestionat per l’AADPC, serà el projecte de futur d’una associació que enguany ha celebrat 30 anys i busca nous horitzons: per aconseguir que la societat cregui cada cop més en la necessitat de consumir teatre, és imprescindible teixir una pedrera de futur i posar a l’abast dels actors i directors del nostre país totes aquelles eines necessàries per què puguin seguir trobant noves maneres d’explicar històries.

Aquesta idea es farà realitat, doncs, a “L’Escocesa”, un laboratori d’idees que aportarà unes condicions òptimes per al suport de la creació actoral i escènica, un centre d’investigació i recerca de nous llenguatges on prevalgui l’acció, el risc, l’experimentació, la formació, la pràctica, l’assaig, la repetició i l’actuació. Es crearà doncs un espai estable i definitiu per a la trobada, fonamentat en dues línies essencials: la de l’actor i la del director.

El compromís de l’AADPC és la reflexió i el debat per a la creació de sinergies i acords que enforteixin el sector, impulsant les activitats que col•laborin a elevar el nivell cultural, artístic i professional. Ara, amb “L’Escocesa”, els objectius passen a un pla tant material com teòric: oferir un espai en condicions òptimes que estimuli la creació contemporània i, per l’altra, capacitar els actors i directors per què puguin adaptar-se als nous temps i a les noves demandes. Permetrà, en definitiva, compensar l’actual desequilibri entre la vocació professional i les oportunitats reals.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest pla, l’AADPC va convocar a la premsa a un dinar, el dijous 26 de maig, a l’Hotel Internacional. La convocatòria va comptar amb la presència de Joan Maria Gual, President, Adolf Baqués, Secretari General, Ester Bartomeu, Secretaria de Cultura (AADPC) i diversos mitjans de premsa escrita i televisiva com Justo Barranco , de La Vanguardia, Laura Serra de l’Ara, Jordi Bordas de l’Avui/El Punt, Toni Puntí i Gemma Ruiz de TV3, entre d’altres….

Relació de Mitjans de comunicació presents en el dinar de Premsa de l’Escocesa:
EFE – Jose Oliva
EUROPA PRESS – Joan Royo
EL PERIÓDICO – Jose Carlos Sorribes
LA VANGUARDIA – Justo Barranco
AVUI / EL PUNT – Jordi Bordes
ARA – Laura Serra
PÚBLICO – Toni Polo
TEATRALNET – Manel Pérez
REV. HAMLET – Santi Fondevila
BCN.CAT – Miriam Pons
CATALUNYA RÀDIO – Sergi Andreu
RAC1 – Anna Felipe
CADENA SER – Emma Miguel
TV3 INFORMATIUS – Gemma Ruiz
C33 ÀNIMA – Toni Puntí
COMUNICALIA – Ricard Pascual

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s