La situació de crisi que viu el doblatge

Darrerament el sector del doblatge està essent noticia per la difícil i complexa situació que la crisi –que actualment és present en tots els sectors econòmics– està originant en aquest àmbit artístic. La conseqüència directa d’aquesta situació ha esdevingut en la constitució d’associacions i/o societats en el sector del doblatge.
Tant la legislació com la normativa laboral sempre han estat clares i rotundes respecte de com ha de ser la contractació dels artistes, i en aquest cas, la dels que intervenen (branca artística) en el doblatge. Les actuacions i investigacions actuals per part de la Inspecció de Treball van encaminades a restaurar la legalitat en un sector ple d’incompliments.
L’ AADPC continuarà defensant amb rotunditat -com sempre ha fet- els drets dels actors/actrius en general, i en concret els del doblatge. L’ AADPC està activa i, tot i que moltes vegades no s’aconsegueix el resultat amb la celeritat desitjable, es treballa amb pas ferm i amb decisió en la defensa dels vostres drets.
L’obtenció d’un millor Conveni Col•lectiu o Pacte, tant en aquest com en qualsevol altre sector, se sosté en més d’un criteri o posicionament en funció de a quina de les dues parts representis: a la part social o a la part empresarial.
Per aquest motiu l’ AADPC, com a part social que és, no permetrà, en la mesura de les seves possibilitats, que es redueixi ni perjudiqui el que a través de les negociacions col•lectives s’ha aconseguit durant tants anys en benefici d’aquells associats i també no associats que s’han dedicat, com activitat artística, al doblatge.
Per tant, tot i que som conscients que no és fàcil, no perdeu la confiança en el Sindicat que us representa i intenteu aconseguir la calma que es necessita en temps com aquest, de crisi.
Seguim treballant per cadascun de vosaltres.

Adjuntem les cartes que es varen enviar als associats de l’AADPC amb anterioritat:
PRIMERA CARTA ASSOCIATS DOBLATGE 30-03-2011
SEGONA CARTA ASSOCIATS DOBLATGE 05-04-2011

Un pensament sobre “La situació de crisi que viu el doblatge

  1. Retroenllaç: revista entreacte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s