Dia Mundial del Teatre 2011

DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2011

El diumenge dia 27 de març es va celebrar el Dia Mundial del Teatre, una diada que enguany va anar acompanyada d’altres actes paral•lels durant tot el cap de setmana.
Aquest 2011 es complia el 50é aniversari d’aquesta cita anual i ADETCA, l’AADPC i els Teatres Públics de Barcelona conjuntament amb el Gremi de Flequers de Barcelona, varen idear el “Pa del Teatre”,per commemorar tal efemèride. Aquesta iniciativa va ser tot un èxit i serví per apropar el Teatre a la gent. En una cinquantena de fleques associades al gremi, el dia 26 de març , els actors que col•laboraven amb la iniciativa, varen vendre un pa en forma de màscara fet amb oli,romaní i sal fumada i promocionaren el teatre amb el sorteig d’entrades amb el 50% de descompte . Una part del preu de la venda del pa anà destinat a la Fundació Esclerosi Múltiple que col•laborava en l’esdeveniment.
L’acte central del Dia Mundial del Teatre es va dur a terme davant el Teatre Arnau de Barcelona, el diumenge 27 de març, i va aplegar a les entitats organitzadores , les institucions governamentals i els membres actius de l’escena teatral catalana. En Daniel Martínez va fer la presentació de l’acte on l’actriu Anna Lizaran va iniciar-lo llegint el Manifest Internacional del Teatre escrit per l’ugandesa Jessica A. Kaahwa, dramaturga, actriu,directora i investigadora en teatre i tasques humanitàries. Seguidament Joan Maria Gual, president de l’AADPC, va llegir el Manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya escrit per l’actor Jordi Dauder. L’Enric Majó va escenificar un fragment de “Paral•lel”, coordinat per Xavier Albertí, i Maria Hinojosa va interpretar el cuplet “Besos fríos”, popularitzat per Raquel Meller, acompanyada al piano per Efrem García. A continuació, es va representar el monòleg “La gana” interpretat per en Joan Pera, qui amb grans dosis d’improvisació, va fer riure als assistents. Acte seguit es va fer una degustació del “Pa del Teatre” al club del Teatre Arteria on es va fer un obsequi a tots els presents.
Els actes del Dia Mundial del Teatre es varen cloure amb la conferència “Teatre, imatge i paraula” a càrrec de Pere Gimferrer al Teatre Romea i promoguda per la Fundació Romea.

Anna Lizaran llegeix el Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s