L’AADPC es suma al comunicat dels guionistes catalans i valencians pel tall d’emisions a TV3


Comunicat conjunt dels guionistes valencians i catalans amb motiu del tall d’emissions de TV3

Els guionistes valencians i catalans, mitjançant les seues associacions professionals (EDAV i GAC), davant del tancament dels repetidors que feien arribar el senyal de TV a les comarques valencianes, volem fer arribar al públic la nostra postura conjunta.

No entenem que, en un món cada vegada més obert i comunicat, es posen entrebancs a la lliure difusió de continguts. Menys encara entre territoris que comparteixen tants lligams històrics i, el més important de tot, una mateixa llengua. Considerem que els problemes tècnics que puguen haver són superables amb voluntat política. Cal recordar que som al segle XXI i en una societat democràtica.

Aquesta mesura causa un perjudici evident a tots aquells espectadors que eren fidels seguidors d’una programació que ara deixarà d’arribar-los. Sobretot, en el cas de les sèries de ficció de llarga durada que tenen una gran acceptació entre un bon nombre d’espectadors valencians. Com a creadors d’aquestes sèries ens sentim també moralment perjudicats, al no poder fer arribar al públic el nostre treball íntegre. I, recordem que, a més de guionistes, nosaltres mateixos en som espectadors.

Com a professionals, hem de dir que sempre hi ha hagut una bona entesa i col•laboració, tant a nivell personal, com institucional. TV3 i Canal 9 han cooperat des de l’inici de les respectives emissions, tant pel que fa a l’assistència tècnica com a la posta en marxa de projectes de producció comuns. Aquest intercanvi ens ha sigut molt enriquidor a tots. El tall d’emissions portarà, dissortadament, un pitjor coneixement d’allò que estem fent cadascú. I, amb ell, la manca d’un referent on contrastar la qualitat del nostre treball. No és coherent que la bona feina conjunta de les dues cadenes no puga arribar a una part important del seu públic.

I, per supost, aquest intercanvi hauria de produir-se en les dues direccions: també els catalans, professionals i públic en general, estan interessats en allò que fan els companys valencians, on també s’ha assolit un excel•lent nivell creatiu, especialment en el terreny de la ficció.

Per tant, demanem a les institucions valencianes un canvi d’actitud en sentit positiu, buscant les solucions que sense dubte hi ha. De moment, caldria desistir de les mesures de força i permetre la reobertura dels repetidors, sense sancions de cap tipus. I emplacem a tots els responsables politics, catalans i valencians, a desenvolupar d’una vegada un marc legal que faça efectiva la reciprocitat total de les emissions de TV3 i Canal 9.

Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV)
Guionistes Associats de Catalunya (GAC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s